2020-11-26 10:44:12• hírek • Szatmár.ro

Meleg ételt, összefogásból rászorulóknak

Foto: facebook.com/omasacalda
Foto: facebook.com/omasacalda

Jótékony, ugyanakkor önkéntes kezdeményezéshez társult a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány: a kolozsvári „O masă caldă” Egyesület akcióihoz csatlakozva napi mintegy 30, de akár annál is több adag meleg ételt juttatnak el városunk rászorulóihoz.

A kolozsvári „O masă caldă” Egyesület egy olyan segélyszervezet, amely már évek óta hajléktalanokra főz, helyi szervezetén keresztül Szatmárnémetiben is. Miután időközben sikerült létrehozzanak egy igen korszerű konyhát is, a hajléktalanok mellett néhány mély szegénységben élő családnak, vagy éppen szegény gyerekeknek is biztosítják a napi ebédet.

Viszont az önkéntes alapon működő szervezet nem rendelkezik olyan ételkiszállításra alkalmas és engedélyezetett járművel, amely lehetővé tenné több tucat adag étel napi szintű házhoz szállítását, ezért segítségre volt szükségük. Erre a hívásra nyújtott segítő jobbot a Hans Lindner Alapítvány, amelyik rendelkezik ilyen járművel, ugyanakkor munkatársai a főzésben is szívesen szerepet vállalnak.

Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, örömmel csatlakoztak a kolozsvári szervezet kezdeményezéséhez, hiszen tudják, jól jön a segítség ezekben a nehéz időkben. „Mi egy hiányzó láncszemet pótolunk ebben a gépezetben, amit örömmel vállaltunk” – fogalmazott.

„A kollégák örömmel szálltak be, úgy az ételkészítésbe, mint a kiszállítás logisztikai megszervezésébe és lebonyolításába. Tegnap még 32 helyre vittünk meleg ebédet, ma már 37 helyre kell eljussunk.” – magyarázta Koczinger.




A karitatív megmozdulás kezdvezményezettjei a hajléktalanok mellett a Szent Rita Egyesület és a Szent Ferenc Görögkatolikus plébánia pártfogoltjai, az IPL és a Gosztát blokkok lakói közül többen, illetve az alapítvány által ismert egyedülálló idős, vagy beteg személyek, akinek nem áll módjukban kimozdulni otthonról.


„Bár az utóbbi időben mi nem voltunk olyan szoros kapcsolatban a mélyszegénységben élőkkel, ha csak nem hozzánk folyamodott valaki, mégis tudtunk néhány olyan esetről, ahol elkél a segítség” – mutatott rá.


Koczinger elmondta, legalább karácsonyig biztosan fog tartani ez az akció, éppen ezért komoly logisztikai szervezést jelent ez az alapítvány számára, hogy e tekintetben, és az alapítvány egyéb ügyeiben is helyt állhassanak.



„Napi szinten mintegy másfél órát jelent a kiszállítás, de a délelőtti órákban történik meg az ételek megfőzése, ahol szintén naponta segédkeznek az alapítvány munkatársai közül többen. Vettünk hőtárolós ládákat is, így biztosan melegen érkezik meg az étel az otthonokba”.


Az egyesület igazgatója elmondta azt is, hogy ha valaki adományokkal szeretne hozzájárulni a jótékony kezdeményezéshez, erre van lehetősége is. „Garantáljuk, oda fog jutni az adomány, ahová azt szánta az illető” – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: